Frank's Food Company

bomvol echte smaak

Agenda

Actuele evenementen

Mei 2018

27 mei: Wijnproeverij bij Dwingelderheem, Dwingeloo (Dr.)
Thema biodynamische wijn

In het Drentse Dwingeloo realiseerden Hans een Inge een verborgen paradijs. Dwingelderheem is een bijzondere locatie waar je kunt vergaderen en brainstormen. Vorig jaar hebben we echter proefondervindelijk vastgesteld dat de tuin en de vergaderzaal zich ook prima lenen voor een wijnproeverij! Dus dat is precies wat we gaan doen op zondagmiddag 27 mei: mooie wijnen proeven die passen bij deze locatie.De wijnen die tijdens deze proeverij de revue passeren zijn allemaal op biologisch-dynamische wijze geproduceerd. Biodynamische wijnboeren hebben – net als Hans en Inge – aandacht voor de wereld om hen heen. Ze zien hun wijngaard niet als een op zichzelfstaand iets, maar als onderdeel van de wereld om hen heen, ja zelfs als onderdeel van de kosmos. Deze holistische aanpak leidt tot pareltjes van wijnen, wijnen die leven, die vibreren! Het is niet voor niets dat top chateaux deze werkwijze al jaren toepassen.

Dwingelderheem

Wat biologisch-dynamische wijn precies inhoudt leg ik je tijdens deze proeverij haarfijn uit. Niet alleen de werkwijze is bijzonder, ook de wijnmakers achter deze wijnen zijn vaak markante persoonlijkheden. Genoeg stof voor verhalen dus bij iedere wijn!

We proeven een serie biodynamische wijnen uit Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Voor en na de proeverij is er gelegenheid om de tuin, de kas en de bijenkorven te bekijken. Bij mooi weer proeven we in de tuin, bij minder weer gebruiken we de vergaderruimte met uitzicht op de tuin.

Datum: zondag 27 mei
Locatie: Dwingelderheem, Boterveen 13, 7991 PV Dwingeloo
Aanvang: 14.30 uur
Duur: ongeveer 2,5 uur
Kosten: € 19,50 per persoon
Vooraf opgeven bij: Frank Rozendaal via post@franksfood.nl of 085 – 30 38 435

Eerdere evenementen

April 2018

21 april: Meet & Greet with the Bees (VOL)

Maak kennis met de bijen en kom kijken in mijn imkerij! Op zaterdag 21 april organiseer ik een kennismakingsmiddag in mijn imkerij. De middag is bedoelt voor mensen die ook graag willen imkeren. Ik imker op biologische / biodynamische wijze. Ik zal je uitleggen wat dat is en waarom ik dat zo doe. Verder maken we natuurlijk een kast open en bekijken we de bijen van dichtbij. Ik zorg voor beschermende kleding (kappen). Neem zelf een paar schoonmaakhandschoenen mee, mocht je bang zijn om gestoken te worden. Er kunnen maximaal 6 tot 8 mensen meekijken, want groter is mijn bijenstal niet.

????????????????????????????????????

P.S. De “meet & greet” is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer zitten de bijen binnen en dan laat ik ze liever met rust. En bij onweer zijn ze nogal steeklustig. Dat wil ik jullie ook niet aandoen. Mocht het weer tegenvallen, dan verzet ik de “meet & greet” een weekje. Ik hou de mensen die zich hebben aangemeld op de hoogte.

Datum: zaterdag 21 april
Locatie: Frank’s Imkerij, Benneveld (Drenthe)
Aanvang: 13.00 uur
Duur: ongeveer 3 uur
Kosten: deelname is gratis.
Vooraf wel graag opgeven bij: Frank Rozendaal via post@franksfood.nl
of 085 – 30 38 435

14 april: Wilde Wijn Wandeling bij Buyten, Orvelte (Dr.) (VOL)

Wildpluk close up 3

Wildplukster Leah Groeneweg en biowijnkenner Frank Rozendaal nemen je tijdens hun Wilde Wijn Wandeling mee in de wondere wereld van het wildplukken en de wilde wijnen, zogenaamde “vin naturels”. Je leert de geheimen van het wildplukken kennen én je proef een aantal biologische, natuurlijke wijnen. De wildpluk en wijnproeverij vinden plaats bij Buyten in Orvelte: een duurzaam gebouwde vergaderlocatie in de prachtige natuur van het Orvelterveld.

Tijdens de wandeling leer je van Leah welke wilde planten je kunt eten en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Bij terugkomst laat Frank je een aantal ‘vin naturels’ proeven: wijnen waarbij de natuur volledig haar gang mag gaan. Deze wijnen worden gemaakt van biologische druiven, maar de wijnmakers gaan nog een stap verder en laten de wijnen geheel natuurlijk vergisten op wilde gisten… Zo puur heb je je wijn nog nooit gedronken!

Loop en proef je mee? Het wordt een mooie dag!

Datum: zaterdag 14 april
Locatie: Buyten, Orvelterveld 7-A, 9441 TG Orvelte
Aanvang: 13.30 uur
Duur: ongeveer 3 uur
Kosten voor de wildpluk: € 37,50 per persoon
Vooraf opgeven bij: Frank Rozendaal via post@franksfood.nl of 085 – 30 38 435

 

Juni 2017

25 juni: Zomerse Bio Wijnproeverij bij Buyten (VOL)

11223310_850664384988521_4563565305370156217_nWijnproeverij met een zomers thema op een zonnige locatie! Frank laat je de lekkerste zomerwijnen proeven bij Buyten, een duurzaam gebouw aan de rand van het bos. Als het weer een beetje meezit proeven we op het terras, midden in de Drentse natuur. Een prachtige plek voor een proeverij met de mooiste biologische wijnen van deze zomer! We proeven volop wit, rosé, fris rood en sluiten af met de ultieme BBQ wijn. Laat die zomer maar komen!

Frank is kenner van biologische en biodynamische wijnen en neemt je mee in de wereld van h’eerlijke wijn. Hij legt je uit wat er nu zo logisch is aan biologisch, hij vertelt over de wijnboeren, maar laat je vooral proeven. Hij legt je uit hoe je een wijn proeft en hoe je er optimaal van kunt genieten. Geen ingewikkeld gedoe over wijn, wel bruikbare informatie waardoor je nog meer geniet van een glas wijn.

Kom proeven bij Buyten! Graag tot dan!

Datum: zondag 25 juni
Locatie: Buyten, Orvelterveld 7a, 9441 TG Orvelte
Aanvang: 14.30 uur
Duur: ongeveer 2,5 uur
Deelname: € 17,50 per persoon of € 30,00 voor twee personen
Vooraf opgeven bij: Frank Rozendaal, post@franksfood.nl / 085 – 30 38 435

5 juni: Wildpluk Wijn Wandeling
Wildplukster Leah Groeneveld en wijnkenner Frank Rozendaal nemen je tijdens hun Wildpluk Wijn Wandeling mee in de wondere wereld van het wildplukken en de wilde wijnen. Je leert de geheimen van het wildplukken kennen én je proef je een aantal biologische, natuurlijke wijnen.

Een pesto van zevenblad en hondsdraf? Of een frisse salade van vogelmuur en madeliefjes? Tijdens de wandeling leer je welke wilde planten je kunt eten en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Bij terugkomst verwerken we gezamenlijk de oogst van de dag tot een pesto, kruidenkaasje en -boter.

Daarna laat Frank je een aantal ‘vin naturels’ proeven: wijnen waarbij de natuur volledig haar gang mag gaan. Deze wijnen worden gemaakt van biologische druiven, maar de wijnmakers gaan nog een stap verder en laten de wijnen geheel natuurlijk vergisten op wilde gisten… Zo puur heb je je wijn nog nooit gedronken!

Loop en proef je mee? Het wordt een mooie Pinksterdag!

Datum: maandag 5 juni 2017 (Tweede Pinksterdag)
Locatie: Dwingelderheem, Boterveen 13, Dwingeloo (Dr.)
Aanvang: 13.30 uur
Duur: ongeveer 3 uur
Deelname: € 37,50 per persoon
Vooraf opgeven bij: Frank Rozendaal, post@franksfood.nl / 085 – 30 38 435 of Leah Groeneweg bloemenpad@gmail.com / 06 – 14 13 67 34

April 2017

22 april: Meet & Greet with the Bees (VOL)
Maak kennis met de bijen en kom kijken in mijn imkerij! Op zaterdag 22 april organiseer ik een kennismakingsmiddag in mijn imkerij. De middag is bedoelt voor mensen die ook graag willen imkeren. Ik imker op biologische / biodynamische wijze. Ik zal je uitleggen wat dat is en waarom ik dat zo doe. Verder maken we natuurlijk een kast open en bekijken we de bijen van dichtbij. Ik zorg voor beschermende kleding (kappen). Neem zelf een paar schoonmaakhandschoenen mee, mocht je bang zijn om gestoken te worden. Er kunnen maximaal 6 tot 8 mensen meekijken, want groter is mijn bijenstal niet. Geïnteresseerd? Stuur mij dan een mailtje en laat even weten met hoeveel mensen je wilt komen: post@franksfood.nl 

P.S. De “meet & greet” is afhankelijk van het weer. Bij slecht weer zitten de bijen binnen en dan laat ik ze liever met rust. En bij onweer zijn ze nogal steeklustig. Dat wil ik jullie ook niet aandoen. Mocht het weer tegenvallen, dan verzet ik de “meet & greet” een weekje. Ik hou de mensen die zich hebben aangemeld op de hoogte.

Kosten: gratis en helemaal voor niks. Inclusief een kop koffie, thee en honingkoek. (En een biowijntje of -biertje toe mocht je daaraan behoefte hebben na zoveel avontuur.)
Locatie: Frank’s Imkerij, Benneveld (Drenthe)

December 2016

2 december: Slow Food Aanschuifdiner rondom de garnalen uit Zoutkamp (VOL)
Een tafel vol goed eten uit Zoutkamp, mooie bio wijnen en een paar gezellige mensen. Heb je nog meer nodig? Volgens de Slow Food gedachte niet. Schuif gezellig aan bij de secretaris van Slow Food Noord-Nederland, Marieke Pieters, in het mooie Groningse Zoutkamp. Marieke zorgt voor moois uit de Waddenzee, ik voor moois uit de wijnkelder. Reserveer snel, want het is gewoon in de keuken van Marieke, dus vol is vol. Reserveren via info@slowfoodnoordnederland.nl
Kosten: 15 euro p.p.
Locatie: Zoutkamp, Groningen (exacte locatie ontvang je na aanmelding)

17 december: 5-gangen Kerstdiner in de stal van Jan Steenbergen (UITVERKOCHT)
Na het succesvolle diner van afgelopen zomer organiseren boerenzoon Arne Steenbergen, kok Rob van der Velde en ikzelf “de wijngek” wederom een diner. Dit maal een heus Kerstdiner. In een stal! Met lichtjes, verwarming en versiering. Hoe kerstig wil je het hebben? Jan Steenbergen – de vader van Arne – was en is pionier als het het gaat om Wagyu runderen.  Hij begon als één van de eersten in Nederland met dit Japanse ras met het fijnste vlees wat je je maar kunt wensen. Zo zacht, zo zalig! Naast de Wagyu’s scharrelen en er ook Berkshire varkens rond op de boerderij, een oud Engels varkensras dat niet meer als “commercieel interessant” wordt beschouwd omdat de varkens langzaam groeien. Slow varken dus, met prachtig vlees. De foodtruck van Arne en Rob dient ook deze kerst weer als keuken, strobalen dienen als stoelen en we dineren in de stal, met de koeien op de achtergrond. Als dat je niet in hogere sferen brengt, dan weten wij het ook niet meer. Zien we je daar? Reserveren kan via de website van Jan Steenbergen.
Kosten: 49,50 euro p.p. voor volwassenen, 19,95 voor kinderen tot 14 jaar.
Locatie: Dwingelderweg 11 in Ansen, Drenthe. 

 

Theme by Anders Norén