Frank's Food Company

bomvol echte smaak

Biologische bieren & ciders

Nieuw! Sinds kort bieden we ook biologische bieren en ciders aan via BiologischBier.nl, onze nieuwste webshop!

In Frank’s nieuwe webshop vind je ruim 30 biologische bieren en ciders, waaronder een aantal bieren dat nog niet of nauwelijks verkrijgbaar is in Nederland, zoals de bieren van het Deense Hornbeer, de Italiaanse Perquattro bieren van Fasoli Gino en zelfs een biologisch-dynamisch bier van Meinklang uit Oostenrijk. Dat laatste is bijzonder, want het aantal biologisch-dynamische bieren is wereldwijd letterlijk op één hand te tellen. Naast de Deense, Italiaanse en Oostenrijkse bieren vind je ook biologische bieren uit Nederland en België op de site evenals een klein aantal biologische ciders uit Engeland en Spanje.

Waarom nu ook bier? Ik mag graag een speciaalbiertje drinken en ik ben zelfs een paar jaar betrokken geweest bij de realisatie van een lokale brouwerij. Die brouwerij is er ook daadwerkelijk gekomen, maar ik ben er vanwege drukte binnen ons bedrijf weer uitgestapt. Toch heeft dat brouwavontuur me nooit echt losgelaten, het is blijven borrelen.

Toen ik ontdekte dat een aantal van onze wijnmakers ook bier bleek te brouwen – dat is in Spanje en Italië heel gewoon – ben ik me verder gaan verdiepen in wereld van de biologische bieren. Er gebeurt veel in de bierwereld: er wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe bieren en brouwtechnieken. Je ziet dat veel, vooral kleine brouwers, bewust bezig zijn en vaker dan de grote jongens kiezen zij voor biologische ingrediënten, dus hop en granen van biologische teelt. Dat zijn ingrediënten die zonder kunstgrepen, in samenwerking met de natuur, worden geteeld. Dat vind ik prachtig en daarom mag ik graag juist dit soort bieren aan de man brengen.

De nieuwe webshop BiologischBier.nl is onderdeel van Frank’s Food Company. Het is de derde webshop van ons lekkere bedrijf. Naast handelaar in biologische wijnen en bieren ben ik ook imker. Mijn honing is in beperkte oplage verkrijgbaar gedurende het seizoen. Je kunt ook bij mij terecht voor workshops en proeverijen.

Bieren die op werkdagen voor 16:00 uur worden besteld, worden de volgende dag bezorgd. Kijk voor meer info en voor de bieren op www.BiologischBier.nl

Theme by Anders Norén