Frank's Food Company

bomvol echte smaak

Biologische honing

Frank is naast biowijn- en bierhandelaar ook imker. Samen met zijn geel-zwarte brigade maakt hij de lekkerste, pure honing. Deze honing is puur natuur, maar ze mag toch (nog) geen biologische honing heten. Hoe dat zit met die biologische honing leg ik hieronder uit. Aandacht voor het welzijn en het natuurlijk gedrag van mijn bijen staat voorop, maar ga er maar vanuit dat smaak ook een ding is!

Biologische honing?

“To bio or not to bio”, dat is voor mij nooit een vraag. Biologische honing daarentegen roept wel veel vraagtekens op. In Nederland was het tot voor kort niet mogelijk om biologisch gecertificeerde honing te produceren. Dat klinkt misschien raar in de oren. Honing is toch een natuurproduct bij uitstek? Een groep imkers heeft de handschoen opgepakt en heeft SKAL weten te overtuigen dat ook in Nederland biologische honing geproduceerd kan worden. Ik heb daar een kleine bijdrage aan geleverd en vanaf dit jaar is biologische honing ook in Nederland mogelijk! Ik ben nu als een van de weinige imkers aspirant lid van de Vereniging van Biologische Imkers en vanaf volgend jaar (seizoen 2018) wil ik de weg naar omschakeling inslaan en daarna zal mijn imkerij hopelijk het predikaat biologisch mogen voeren. Tot die tijd houd ik het op natuurlijke honing of bijvriendelijke honing.

Backyard honey!

Wijn en honing, het lijkt mijlenver uiteen te liggen. Niks is minder waar. Net als wijn is honing een product dat van jaar tot jaar verschilt. Al naar gelang de dracht varieert de kleur en smaak van de honing van jaar tot jaar. Die veelheid aan smaken maakt honing voor mij net zo spannend en gevarieerd als wijn. En natuurlijk is ook de omgang met de bijenvolken een prachtige bezigheid. Dichter bij de natuur kan ik niet komen.

Ik ben steeds op zoek naar bijzondere bloemendracht waar ik mijn bijen op kan laten vliegen. Denk aan korenbloemhoning, boekweithoning en blauwe bessenhoning. Komend jaar ga ik met boekweithoning aan de slag. Momenteel staat een deel van mijn bijen in m’n achtertuin en ik timmer aan een bijenstal even verderop, in de achtertuin van mijn buurman. Backyard Honey dus!

Honing kopen?

Verkoop van de honing gebeurt vooralsnog aan huis en aan de weg. Kom eens langs op Bennevelderstraat 46, 7856 TC in Benneveld, dan laat ik je ook met alle plezier de bijen zien. Mocht dat te ver weg zijn, stuur dan even een mailtje naar post@franksfood.nl. Er is altijd iets te regelen met de pakketdienst.

Theme by Anders Norén