Frank's Food Company

bomvol echte smaak

Frank’s Food Co.

Frank’s Food Company is klein maar fijn. Je vindt hier de lekkerste biologische wijnen, biologische bieren, ciders, honing en delicatessen via een aantal gespecialiseerde webshops. Frank is altijd op zoek naar nieuwe wijnvondsten en ander lekkers: via zijn blog kun je zijn culinaire avonturen volgen. Hieronder een persoonlijk verhaal over het hoe en waarom van zijn food company.

Het begon als liefhebberij…
…. en dat is het nog steeds! Ik hou simpelweg van goed en lekker eten en drinken, dus een webshop in wijn was niet zo’n heel raar idee. Dat idee voor mijn eerste wijnshop – BiologischeWijnwinkel.nl – ontstond eind 2009. Tijdens het kerstdiner heb ik het ‘wereldkundig’ gemaakt. Het duurde nog tot september 2010 voordat deze shop echt live stond, maar nog geen vijf minuten later had ik de eerste bestelling binnen. Daarna ging het harder. Het jaar daarop, lanceerde ik eenzelfde shop in België: BiologischeWijnwinkel.be was een feit. De kelder onder ons huis puilde snel gezellig uit.

Inmiddels zijn de wijnen verhuisd naar een professionele opslag en zijn we ook gestart met het importeren van wijnen. Maar er staat meer in de stijgers dan wijn alleen: ik ben gek op smaak en de wereld van smaak houdt niet op bij wijn. Vandaar dat we sinds februari 2017 ook biologische bieren en ciders verkopen via onze nieuwe webshop BiologischBier.nl.

Lekker bio, lekker lokaal
Ik ben een groen kereltje. Biologisch was voor mij dus heel logisch, want bio is puur natuur. De bioboer heeft liefde voor alles wat leeft. Dat vind ik mooi en dat mag ik graag verkopen. Mooie producten uit de buurt – ik woon in Benneveld, het best bewaarde geheim van Drenthe – hebben ook mijn aandacht. Ambachtelijke, lokale producten van prachtboeren en vakmensen. Heerlijk! Ik vind het belangrijk om te weten wat ik eet en welke mensen mijn eten bereiden. Ik mag me graag laven aan die verhalen, het liefst onder het genot van een goed glas wijn of biertje.

In mijn vrije tijd was ik enige tijd bestuurslid bij Slow Food Noord-Nederland. De gedachte van Slow Food sluit (nog steeds) perfect aan bij mijn eigen visie op echt en eerlijk eten. Een betere wereld begint wat mij betreft op je bord.

Bijen, koeien en doe-het-zelven
In mijn eigen (moes)tuin ben ik het imker avontuur aangegaan: lang van gedroomd, maar nu is mijn eigen imkerij een feit! Met mijn bijen is de cirkel rond, want zonder die geel-zwarte rakkers geen voedsel en geen druppel drank. Bijen zijn ongelooflijk belangrijk voor onze voedselvoorziening en ontzettend interessant om mee bezig te zijn. Ik durf wel te stellen dat bijen voor mij de belangrijkste activiteit zijn binnen Frank’s Food Company. Natuurlijk, ik heb nog niet gek veel bijen, en ik produceer daardoor ook nog maar weinig honing, maar het doet me ongelooflijk veel deugd om met die beestjes bezig te zijn. Het natuur- en eetmannetje in mij vinden elkaar in de imkerij. Het is prachtig, zinvol werk. En het levert nog lekkere honing op ook! Wat wil je nog meer?

Mijn keuken is de laatste tijd meer een laboratorium. Het brouwt en borrelt er letterlijk. Ik ben momenteel mede (honingwijn) aan het maken en doe wat experimentjes met het maken van diverse soorten azijn. Zuurdesembrood is ook al de revue gepasseerd (nog een onverdeeld succes, daar moet ik nog mee verder…) en ik wil nog graag eens zelf kaas en worst maken. In de moestuin teel ik mijn eigen groenten, fruit en eetbare bloemen. In de keuken probeer ik daar dan weer lekkere dingen van te maken.

En die koeien dan? Dat zijn eigenlijk Schotse Hooglanders. Ze zijn niet van ons, maar samen met Martine (mijn vriendin) pas ik op een kudde van het Drentse Landschap. De dames en heren staan in De Stroeten, een natuurgebiedje net even buiten ons dorp. We houden ze in gaten, geven ze hooi en verwennen ze met veekoeken. En we houden natuurlijk in de gaten of ze niks mankeren. Hoewel ze er dreigend uitzien met die grote hoorns, zijn het eigenlijk goedzakken. Ik wilde als klein kind (uiteraard) boswachter worden. Met dit werk is mijn droom een beetje uitgekomen. Zo af en toe wordt er een koe geslacht. Ik speel met het idee om van dit prachtige vlees ‘wilde worsten’ te maken. To be continued.

En zo proef, ruik, brouw en bak ik me een slag in de rondte. Frank’s Food Company is eigenlijk één grote speeltuin. Een speeltuin waarin ik nog maar net echt ben begonnen en nog lang, lang niet ben uitgespeeld! Meer lekkers zal snel volgen, reken maar!

Smakelijk groet,

Frank Rozendaal

 

Theme by Anders Norén