Frank's Food Company

bomvol echte smaak

Biologische wijn

Biologische wijn is vanaf dag één een bewuste keuze geweest voor Frank’s Food Company. Via mijn webshops verkoop ik enkel en alleen wijnen van wijnboeren die op biologische en/of biologisch-dynamische wijze werken. Hun wijnen zijn puur en oprecht en de makers hebben veel aandacht voor hun wijngaard, hun bodem en het leven op hun land. Het leidt tot gezonde druiven waaruit ze prachtige wijnen maken. Als dat moois belandt in de fles. Dat is waarom ik kies voor biologische wijnen en niet voor “gewone” wijnen.

biologische wijn

Bio wijn, logisch toch?

Hoe logisch is biologisch? En wat doen biologische wijnboeren anders dan andere wijnboeren? Zijn niet alle druiven puur natuur en dus biologisch? Terechte vragen en ik beantwoord ze graag!

Biologische wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven. Voor deze teelt worden geen chemische middelen gebruikt: bio wijnboeren strijden niet tegen de natuur, maar werken nauw samen met de natuur. Daarom zul in je biologische wijngaarden bijvoorbeeld vaak kruiden- en bloemrijke stroken zijn tussen de wijnranken. Door meer diversiteit in de wijngaard te brengen ontstaat een natuurlijk evenwicht. En op die manier is bestrijding met chemische middelen niet meer noodzakelijk. Biologische wijn is dus puur natuur. Dat klinkt logisch toch?

biologische wijngaard

Biologische wijn: proef de aandacht

Mensen vragen mij vaak of je kunt proeven dat een wijn biologisch is. Ik denk dat je dat niet direct proeft, maar wat je wel proeft is de aandacht die de wijnboer geeft aan zijn land en zijn druiven. Veel van onze wijnboeren zijn kleine, zelfstandige bedrijven. Zij koesteren hun wijngaarden en alles wat daarin en omheen leeft. Het levert gezond fruit op en daar maken ze de mooiste wijnen van. Dat proef je!

Biologische wijnen bestellen?

Ga naar mijn webshops www.biologischewijnwinkel.nl of www.biologischewijnwinkel.be en proef het zelf! Heb je nog vragen? Mail mij gerust, ik help je graag verder. Dat kan op post@franksfood.nl 

Meer weten over verschillende druivensoorten? Frank beschrijft ze allemaal.

Theme by Anders Norén